OOIT VOORUITGANG VAN HET JAAR, NU EEN VASTE WAARDE

Immuno-oncologie (I-O) stimuleert de natuurlijke afweerreactie van het lichaam om kankercellen te bestrijden en is zowel in 2016 als in 2017 door de American Society of Clinical Oncology (ASCO) bestempeld als ‘vooruitgang van het jaar’. Inmiddels is de immuno-oncologische behandeling een vaste waarde geworden in het behandel-arsenaal om verschillende vormen van kanker te bestrijden.

Welke technieken en studies liggen ten grondslag aan de nieuwste ontwikkelingen? En waarom reageren sommige mensen wel en anderen niet op immunotherapie? Gebaseerd op kennis uit 20 jaar onderzoek, zoeken wetenschappers bij Bristol Myers Squibb naar antwoorden op deze vragen.

Onze wetenschappers bestuderen de biologie van kanker en het immuunsysteem op cellulair niveau, analyseren grote hoeveelheden genomische gegevens uit tumordatabanken en klinische onderzoeken, en ze evalueren biomarkers om snellere besluitvorming te faciliteren. Ons doel is om de immuno-oncologische behandeling continu te verbeteren.

Geaccrediteerde online nascholingen

Het I-O Instituut is een initiatief van Bristol Myers Squibb. Naast het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen, willen wij ook kennis en ervaring met medisch specialisten delen.

Dit platform biedt geaccrediteerde online nascholingen aan, met als doel om de educatie over immuno-oncologische behandelingen te optimaliseren. De aard en inhoud van alle nascholingen van het I-O Instituut wordt jaarlijks beoordeeld door een adviescommissie van 6 Nederlandse medisch specialisten.

Bij de totstandkoming van onze nascholingen werken we samen met wetenschappelijke- en beroepsverenigingen, waaronder NVALT, NIV, KNO, VSR, NVZA, NvvP, NVRO, NVvR en NFVZ.

Geïnteresseerde artsen, ziekenhuisapothekers en verpleegkundig specialisten treffen op dit platform een actueel nascholingsaanbod aan dat is verdeeld over de vakgebieden: longoncologie, hemato-oncologie en medische oncologie. Andere zorgprofessionals verwijzen wij graag naar ons aanbod onder de noemer: oncologisch behandelteam.